Bloggen over je vak

Bloggen over je vak

Kennis is er om te delen en hoe kan dat beter dan door te bloggen? Met een weblog komt een website bovendien tot leven. Je telt mee in Google en werkt tegelijkertijd aan je reputatie als expert op je vakgebied. Voor vakexperts is het vaak wel lastig om de vertaalslag naar de lezer te maken, los te komen van jargon en niet elke wetenschappelijke nuance te willen weergeven.

In Bloggen over je vak leert hoe je direct ter zake komt en lezers je verhaal binnentrekt. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe maak ik reacties los, hoe ga ik het gesprek aan en hoe geef ik bekendheid aan mijn blog? Je oefent in bondig formuleren en schrijven met durf.

Na afloop kun je:

  • interessante onderwerpen selecteren
  • (vak)kennis bondig en aansprekend verwoorden
  • inspiratie vinden op internet en in het nieuws
  • lezers uitdagen om te reageren

Bloggen over je vak is te boeken als presentatie of lezing, als clinic of workshop en als maatwerktraining. Wat zijn de verschillen en wat kost dat? Kijk hier voor meer uitleg en een prijsindicatie.

“Met de workshop blogging bij Kiezel Communicatie krijg je alle basiskennis en zelfvertrouwen die je nodig hebt om te starten met bloggen. De workshop is heel praktisch. Je gaat gelijk aan de slag. Daarbij krijg je nuttige en concrete tips.”
Erwin van Ginkel
Internetondernemer / Sowmedia WordPress Bureau
"In no time verzorgden Carola en Maria van Kiezel Communicatie een geslaagde eendaagse training op maat voor beleidsmedewerkers van de FNV in het schrijven van aantrekkelijke speeches voor voorzitter Agnes Jongerius. Top!"
Harrie Lindelauff
persvoorlichter, communicatieadviseur / FNV
'Wetenschappelijke experts moesten voor het eerst hun teksten vanuit de klant bekijken. Aanvankelijk waren daar heel wat aarzelingen over. Maria en Carola hebben die met hun werk helpen overwinnen. De experts leerden bloggen van Kiezel, de webredacteuren die we in dienst namen schrijven binnen het nieuwe format. Wat absoluut heeft geholpen dat ze heel eerlijk zijn, eigenwijs en een beetje streng en kritisch, maar altijd met respect.’
Hanne van der Waa
"De experts leerden bloggen van Kiezel, de webredacteuren die we in dienst namen, leerden schrijven binnen het nieuwe format. Wat absoluut heeft geholpen dat ze heel eerlijk zijn, eigenwijs en een beetje streng en kritisch, maar altijd met respect."
Lees het hele verhaal van Hanne.
Hanne van der Waa
Communicatieadviseur / Vilans
"Die eenheidsworst van al die locaties, de wollige welzijnstaal waar we gemakshalve snel in vervallen… Met Kiezel zijn de verhalen allemaal veel persoonlijker geworden."
Lees het hele verhaal van Roos.
Roos Wibier
Medewerker marketing en communicatie / SRK (Stichting Rijswijkse Kinderopvang)
"De krachtige en stimulerende workshop [bloggen] heeft mij heel goed geholpen om de basis te leggen voor mijn weblog. Maria en Carola willen graag dat je direct resultaat boekt en ze dagen je daarom op een respectvolle manier uit. Ook geven ze tal van bruikbare tips om een weblog aantrekkelijk te maken.”
Carmen Barnhoorn