Maria Neele

Mede-oprichter, extern adviseur

Saaie teksten zijn er al genoeg, is het motto van Maria. Een andere invalshoek of een verrassend beeld kunnen iets doodgewoons net een scheutje pit geven. Zo wordt wat op het eerste gezicht droge materie lijkt interessante en plezierig te verwerken kost.

In de vorige eeuw was ze redacteur bij een regionaal weekblad en vanaf 1999 schreef en trainde ze voor haar bureau Carree Communicatie, tot ze in 2008  samen met Carola Kiezel Communicatie oprichtte. Per 1 januari 2021 geniet Maria van haar pensioen. Ze blijft bij Kiezel betrokken als adviseur en sparring partner – want: eens een Kiezel, altijd een Kiezel.

Maria Neele

In de details

“Het moet ergens over gáán! Het onderscheid zit ’m in de details. Die zorgen ervoor dat het gaat sprankelen. Die energie heb ik altijd graag doorgegeven aan anderen. In trainingen, in teksten, maar ook in contact met opdrachtgevers. Mijn werk was geslaagd als ik iets teweeg had gebracht, mensen in beweging had gezet.”

Smaakmakers

Maria woont met man en hond in de Gascogne.  Achter de pannen in haar Franse cuisine is ze helemaal in haar element. Haar gasten komen niets tekort! Aan verschillende kookboeken in haar keuken heeft ze meegeschreven (onder andere aan Zuid kookt!), en ze is bepaald niet afkerig van culinaire experimenten en avontuurlijke smaakmakers. Hoewel ze niet meer schrijft voor Kiezel, kun je nog wel in haar persoonlijke blog lezen over haar Franse avonturen.