Maria Neele

schrijftrainer, tekstschrijver/redacteur

Saaie teksten zijn er al genoeg, is het motto van Maria. Een andere invalshoek of een verrassend beeld kunnen iets doodgewoons net een scheutje pit geven. Zo wordt wat op het eerste gezicht droge materie lijkt interessante en plezierig te verwerken kost.

In de vorige eeuw was ze redacteur bij een regionaal weekblad en vanaf 1999 schreef en trainde ze voor haar bureau Carree Communicatie, tot ze in 2008  samen met Carola Kiezel Communicatie oprichtte.

De rode draad: afwisseling, interactie en plezier, zowel in de trainingen als in het schrijven. Van welke tekst dan ook.

Maria Neele

In beweging zetten

Maria heeft uiteenlopende in-companytrainingen ontworpen en uitgevoerd voor tientallen overheidsorganisaties en bedrijven, onder meer de ministeries van SZW en Defensie, COA, energiebedrijf DELTA NV, Stork, Brandweer Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Jeugdreclassering Nederland en de Dienst Sport en Recreatie Rotterdam.

Ze is een veelgevraagd trainer voor grote trainingsbureaus als ISBW, Transfergroep Rotterdam en Schouten & Nelissen.

In de details

“Het moet ergens over gáán! Het onderscheid zit ’m in de details. Die zorgen ervoor dat het gaat sprankelen. Die energie geef ik graag door aan anderen. In trainingen, in teksten, maar ook in contact met opdrachtgevers. Mijn werk is geslaagd als ik iets teweeg heb gebracht, mensen in beweging heb gezet. Dat gebeurt ook in de samenwerking met Carola. Los van elkaar waren we al goed; samen zijn we echt geweldig.”

Smaakmakers

Vanuit haar huis in de Gascogne werkt Maria voor Kiezel. Online is ze bijna net zo dicht bij Nederland als vroeger.

Achter de pannen in haar Franse cuisine is ze helemaal in haar element. Haar gasten komen niets tekort! Aan verschillende kookboeken in haar keuken heeft ze meegeschreven (onder andere aan Zuid kookt!), en ze is bepaald niet afkerig van culinaire experimenten en avontuurlijke smaakmakers.

In haar persoonlijke blog schrijft ze over haar Franse avonturen.