Joke Ligterink

schrijftrainer – tekstschrijver

Joke is schrijftrainer en tekstschrijver. Binnen Kiezel Communicatie werkt ze mee aan het TaalTrainingsTraject. Zij neemt West-Nederland voor haar rekening en doet een belangrijk deel van de acquisitie. Joke is taalkundige en heeft een eigen bedrijf als tekstschrijver: Zeef.

Joke leerde Carola en daarmee Kiezel Communicatie kennen via de Fontys Hogeschool Journalistiek waar zij Taalbeheersing en Eindredactie doceerde. Daarna was ze een aantal jaren docent Taalvaardigheid bij HBO-Rechten aan de Haagse Hogeschool.

Ontspannen schrijven

‘Schrijven kan zo leuk zijn. Dat probeer ik altijd over te brengen tijdens schrijftrainingen en -coaching: het plezier, het ambacht, de soepele pen en een toegenomen zelfvertrouwen bij jou als schrijver. Om dat schrijfgemak te bereiken moeten we het soms over grammatica en taalregels hebben. Andere keren gaat het over durven beginnen met schrijven, een aangename toon vinden, een heldere structuur opzetten of een te lange tekst ‘inkoken’ tot een pittig en informatief geheel.

Einddoel is dat je ontspannen de pen ter hand neemt, dat je tekst lekker leest, dat hij precies past bij de schrijftaak én goed begrepen wordt door je lezer. Zinnen die zin hebben, zeg maar.’