Carola Janssen

schrijftrainer, tekstschrijver, communicatieadviseur

‘Tot de kern doordringen, de rode draad ontdekken of hete hangijzers vinden. Welke metafoor je ook kiest – dit is wat ik kan. En dan die kernen, draden en hangijzers bondig verwoorden.

‘Tot de oprichting van Kiezel Communicatie werkte ik 15 jaar als zelfstandige onder eigen naam. Sinds 2002 ben ik ook anderen gaan leren schrijven als trainer en coach. In 2014 werd ik bovendien parttime docent taalbeheersing en eindredactie op Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.

Portret Carola Janssen, foto Dennis van der Velden

boekomslag luisterboek Van oude menschenLezen en muziek

‘Na ruim 20 jaar in Rotterdam woon ik sinds eind 2018 weer in Eindhoven. Ik lees graag (romans en de krant) en speel trombone bij Blaaskapel De Wanklank.

‘Ik heb veel voorleesboeken gemaakt voor Librivox. Van Oude Menschen van Couperus is mijn grootste succes. Het is inmiddels (februari ’19) 47,564 keer gedownload. Dat zegt natuurlijk niks over hoe vaak het beluisterd is., want daar ben je meer dan acht uur mee bezig… Maar toch. Ik ben er keitrots op.

‘Momenteel komt het maken van luisterboeken er niet van, maar ik doe nog wel iets soortgelijks: ik transcribeer af en toe oude documenten voor Europeana., bijvoorbeeld in een Transcribathon. Daar won ik zelfs ooit een prijs mee!’

carola@kiezelcommunicatie.nl

010 – 433 34 36

06 – 2421 8373