Carola Janssen

schrijftrainer, tekstschrijver, communicatieadviseur

‘Jaren lang schreef ik vooral, nu leer ik wat ik leerde aan anderen in trainingen en coachings. Tot de kern doordringen, de rode draad ontdekken of hete hangijzers vinden. Bondig, lekker, overtuigend schrijven. Zakelijk, eigentijds, correct schrijven.  Het doet me plezier die vaardigheden ook anderen bij te brengen.

‘Tot de oprichting van Kiezel Communicatie in 2008 werkte ik 15 jaar als zelfstandige onder eigen naam. Sinds 2002 ben ik ook anderen gaan leren schrijven als trainer en coach. Sinds 2014 begeleid ik aspirant-journalisten en ben ik geregeld docent taalbeheersing en eindredactie op Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.

Portret Carola Janssen, foto Dennis van der Velden

boekomslag luisterboek Van oude menschenLezen en muziek

‘Na ruim 20 jaar in Rotterdam woon ik sinds eind 2018 weer in Eindhoven. Maar sinds corona en de lockdowns ben ik vooral veel in mijn vakantiehuisje in de Duitse Vulkaneifel van waaruit ik prima kan werken. Ik lees graag (romans en de krant) en speel trombone bij Blaaskapel De Wanklank.

‘Ik heb veel voorleesboeken gemaakt voor Librivox. Van Oude Menschen van Couperus is mijn grootste succes. Het is inmiddels (februari ’19) 47,564 keer gedownload. Dat zegt natuurlijk niks over hoe vaak het beluisterd is., want daar ben je meer dan acht uur mee bezig… Maar toch. Ik ben er keitrots op.

‘Momenteel komt het maken van luisterboeken er niet van, maar ik doe nog wel iets soortgelijks: ik transcribeer af en toe oude documenten voor Europeana., bijvoorbeeld in een Transcribathon. Daar won ik zelfs ooit een prijs mee!’

[email protected]

010 – 433 34 36

06 – 2421 8373