Carola Janssen

schrijftrainer, tekstschrijver

‘Tot de kern doordringen, de rode draad ontdekken of hete hangijzers vinden. Welke metafoor je ook kiest – dit is wat ik kan. En kernen, draden en hangijzers bondig verwoorden.

‘Tot de oprichting van Kiezel Communicatie werkte ik 15 jaar als zelfstandige onder eigen naam. Mijn favoriete klusje tijdens de eerste jaren was speeches schrijven (en uitspreken) over overledenen. Sinds 2002 ben ik behalve schrijver ook schrijftrainer en vanaf 2014 docent taalbeheersing op Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.

Portret Carola Janssen, foto Dennis van der Velden

Mail:

carola@kiezelcommunicatie.nl

Telefoon:

010 – 433 34 36 of 06 – 2421 8373

Lezen en muziek

‘Ik woon met zoon en dochter in Rotterdam, maar ben geboren en getogen in Eindhoven. Ik speel trombone bij de Koperen Ploerten en De Wanklank.

‘Om mijzelf te dwingen tijd vrij te maken voor literatuur, heb ik in 1999 een leesclub opgericht die nog steeds alive and kicking is. We bespreken elke zeven weken een boek bij een goed glas wijn. Of twee glazen.’

Librivox

‘Ik maak voorleesboeken voor Librivox. Van Oude Menschen van Couperus is mijn grootste succes. Het is inmiddels meer dan 23.000 keer gedownload. Dat zegt natuurlijk niks over hoe vaak het beluisterd is. Daar ben je meer dan acht uur mee bezig…

Carola blogt

Carola blogt voor Kiezel Communicatie en heel af en toe voor zichzelf op haar eigen site.