Woorden die niet meer mogen (wedstrijdeditie)

Een wedstrijd! Het is tijd voor een wedstrijd. We bloggen al jaren over woorden die niet meer mogen. Helaas worden die verhalen niet gelezen door de directeur van mijn dochters middelbare school. Wie vindt de meeste woorden-en-zinsconstructies-die-niet-meer-mogen in deze brief? En wie raadt het juiste aantal uitroeptekens?!

Wie dit leest is te gekOnder de leukste inzendingen verloten we het boekje Wie dit leest is te gek van onze Rotterdamse taalliefhebcollega’s bij Mwah. Alleen antwoorden die je plaatst als reactie dingen mee. Over de uitslag mag gecorrespondeerd worden, maar alleen in archaïsche taal.

Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Op woensdag 5 december vieren de leerlingen van de 1e klassen van 11.15 – 13.40 uur  Sinterklaas op school. Zij hebben daarvoor reeds een tijdje geleden (sinterklaas-)lootjes getrokken in een van de begeleidingslessen. De sinterklaasviering vindt plaats in een lokaal onder begeleiding van hun mentor en de juniormentoren. Na afloop mogen de leerlingen naar huis.

Tevens willen wij u vast mededelen dat de kerstdisco op donderdagavond 20 december is gepland in discotheek Off Corso aan de Kruiskade 22 te Rotterdam. U ontvangt hieromtrent in de loop van de volgende week nog een brief. Wilt u thuis ook controleren of uw zoon/dochter (nog) in het bezit is van een geldige schoolpas? Dikwijls ontdekken leerlingen te laat dat zij hun schoolpas kwijt zijn. Voor toelating tot de disco is een toegangskaartje en een geldige schoolpas absoluut noodzakelijk. Om teleurstelling te voorkomen zou het fijn zijn als u uw zoon/dochter er ook thuis aan helpt herinneren de schoolpas mee naar het feest te nemen. In verband met de beveiliging en de bewaking in de discotheek worden leerlingen zonder geldige schoolpas niet toegelaten!

De leerlingen zijn op vrijdag 21 december vrij.! Dit is voor hen tevens de start van de kerstvakantie! Op 7 januari 2013 beginnen de lessen op school weer volgens rooster! De docenten zijn vrijdag 21 december op school in vergadering bijeen.

Wij hopen u middels dit schrijven vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten wij u niet op de tafeltjesavond ontmoeten dan wensen wij u alvast fijne feestdagen toe!

Doe mee aan de wedstrijd door je antwoord als reactie te plaatsen.

8 antwoorden
 1. Evert Bal
  Evert Bal zegt:

  Dit is leuk! Bij een snelle lezing valt mij het volgende op:

  Tevens willen wij u vast mededelen… U ontvangt hieromtrent… Dikwijls… absoluut noodzakelijk.. In verband met de beveiliging… tevens… bijeen… Wij hopen u middels dit schrijven vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten wij u niet…

  Beantwoorden
 2. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Haha, je kunt beter vragen welke constructies nog wél zouden moeten mogen. Ik ga voor 1 uitroepteken!

  daarvoor reeds een tijdje geleden (enige tijd, om in de sfeer te blijven)

  in een van de begeleidingslessen (drie keer raden welke)

  mogen de leerlingen naar huis (mits Piet ze niet op de boot naar Spanje heeft gezet)

  Tevens willen wij u vast mededelen (En ook tevens… Nadere mededelingen in een volgend zeggen of schrijven)

  te Rotterdam

  ontvangt hieromtrent (ook mooi: betreffende dit)

  ábsólúút noodzakelijk

  ook thuis (én op school svp, dat scheelt Het Bestuur te elfder ure werk)

  De leerlingen zijn op vrijdag 21 december vrij.! (HIEP HOI!) Dit is voor hen tevens de start van de kerstvakantie! (WIJ DAARENTEGEN DIENEN, TOT ONZE GROTE SPIJT, OVER TE WERKEN OM DE RESTANTEN VAN DE FEESTVREUGDE OP TE RUIMEN) Op 7 januari 2013 beginnen de lessen op school weer volgens rooster! (MAW: HET IS TEN ENENMALEN VERBODEN VOORTIJDIG HET PERCEEL TE BETREDEN!)

  middels dit schrijven (mede namens de Dikke Deur die de Tafeltjesavond zal voorzitten)

  Mochten wij (nee, helaas)

  Vooralsnog (nadere instructies volgen)

  Toch alvast prettige feestdagen!

  Beantwoorden
 3. Anko
  Anko zegt:

  Zo ik zou dit een paar jaar geleden geschreven kunnen hebben. Zou de schrijver ook zo praten tegen de leerlingen?

  De woorden die niet meer mogen:

  “reeds”, “Tevens”, “te Rotterdam”, “hieromtrent”, “dikwijls”, “toelating”(?), “bijeen”, “middels dit schrijven” en “vooralsnog”.

  “Hopen u middels dit schrijven voldoende te hebben geïnformeerd…” Je gaat er toch vanuit dat de informatie die je stuurt alle informatie bevat die nodig is?!?

  Ik tel 5 uitroeptekens…

  Maar ik ben zeker niet Roomser dan de paus hoor!

  Beantwoorden
 4. Sebastiaan Stok
  Sebastiaan Stok zegt:

  “Reeds”, “vindt plaats”, “Tevens”, “Mededelen”, “te Rotterdam”, “hieromtrent”, “Dikwijls”, “In verband met”, “vrij.!” (punt en uitroepteken), “tevens”, “bijeen”, “middels”, “vooralsnog”.

  Volgens mij heb ik ze allemaal.

  Juist aantal uitroeptekens is 3.

  Beantwoorden
 5. Roel van den Broek
  Roel van den Broek zegt:

  Geachte kiezelwedstrijdorganisatie, Gaarne wil ik mij bij deze aanmelden voor de betreffende wedstrijd. Na lezing van het artikel aangaande de diverse festiviteiten moet mij echter van het hart dat het onderhavige stuk kwa formulering voor mij geen onduidelijkheden heeft opgeleverd. (Misschien door de liefde mijnerzijds voor verzorgd taalgebruik?). Daarnaast heb ik vastgesteld dat het aantal toegepaste uitroeptekens vijf stuks bedraagt.

  Beantwoorden
 6. Reinier
  Reinier zegt:

  Indachtig zeldzame huisdierrassen en vergeten groenten, waarover vrijwilligers zich in groepsverband bekommeren, pleit ik middels deze reactie voor het in het leven roepen van een ‘Genootschap voor taal die niet meer mag’!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.