Wie blogt wat in 2010?

“The most important thing to remember is not the tool you use to spread your message, but that your message is consistent across all media. Not exactly identical, as each medium has a slightly different audience, but well-crafted and targeted.”

(Het belangrijkste om te onthouden is dat het niet gaat om het kanaal waarlangs  je je boodschap verspreidt, maar dat je boodschap in alle media consistent is. Niet precies hetzelfde, want elk medium heeft zijn eigen publiek, maar goed geschreven en doelgericht.)

Gisteren kreeg ik de link naar een gratis e-book, waarin je dit citaat vindt. In Who’s blogging what beantwoorden 30 marketingbloggers zes vragen. Ik ben wel geen marketingblogger, maar doe gewoon lekker mee.

Voor social media marketeers is 2010 het jaar dat …
ze merken dat bedrijven in de gaten krijgen dat ze niet meer om social media heen kunnen. Ze zijn er nog hoor, grote bedrijven die Twitter negeren. KPN bijvoorbeeld laat alles onbewogen over zich heenkomen, zie de Twittersearch #fail #kpn. Ik voorspel dat de bedrijven die zich dat kunnen veroorloven op de vingers van een hand te tellen zijn. Tja, KPN blijft er wel een van, waarschijnlijk.

Het is nog steeds niet duidelijk wat werkt en wat niet voor bedrijven die zich manifesteren via social media. Waaraan kunnen marketeers dat afmeten?
In de afgelopen week kreeg Kiezel Communicatie akkoord op twee voorstellen die we zonder LinkedIn en Twitter niet hadden geschreven. Zulke resultaten zijn voor ons een duidelijke graadmeter. Social media zijn niet weg te denken uit onze marketing.

Hoe onderscheid je hype van realiteit binnen social media in 2010?
Dat onderscheid maak je alleen proefondervindelijk, denk ik. Een nieuw concept zal ijzersterk moeten zijn, maar er is altijd ruimte voor iets nieuws. Posterous vernieuwde afgelopen jaar het bloggen. Je start een blog door een mailtje te sturen naar post@posterous.com. Zo lust ik er nog wel een paar :-).

Zijn we meer of minder optimistisch over verkopen via social media volgend jaar rond deze tijd?
Dat zal duidelijk zijn: meer.

Hoe zou je favoriete historische figuur de huidige social media hebben ingezet?
Da’s echt een Amerikaanse vraag, volgens mij. Wie is mijn favoriete historische figuur? Geen idee!

Nog advies voor 2010?
Schrijf, schrijf, schrijf. En blijf!

              Wat zijn jouw antwoorden?

1 antwoord
  1. T'ke
    T'ke zegt:

    Leuk artikel! Bloggen op zich is niet moeilijk, maar het internet is een blogjungle aan het worden. Mits wat zoeken kom je toch vaak pareltjes tegen…

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *