Soms is oplossing toch de oplossing

oplossingVan het woord oplossing gingen altijd mijn wenkbrauwen omhoog. Daar blogde ik in maart van dit jaar al over. Nu moet ik die mening nuanceren. En ja, nuances… Daar hou ik ook al niet zo van. Voor een sappig verhaal is nuance namelijk killing. Ik zal er binnenkort eens over bloggen.

Woordmisbruik

Maar nu eerst terug naar oplossing. Oplossing wordt zo vaak misbruikt en mishandeld, dat ik uit het oog verloren had dat het arme woord wel degelijk iets uitdrukt dat door geen ander woord ondervangen wordt. Het heeft bestaansrecht. Soms.

Tagline

Onlangs formuleerden we een tagline voor onze klant TOT, die een nieuwe website krijgt. Een tagline beschrijft in zo min mogelijk woorden wat je doet. Met een duidelijke tagline weet de lezer onmiddellijk of-ie op de juiste site beland is. En in een wereld waar elke seconde telt, is het daarmee een van de belangrijkste tekstelementen van een website.

Al te kras

TOT levert een product en diensten. Dat aanbod bleken we, hoe we het ook wendden of keerden, niet anders te kunnen omschrijven dan met… oplossingen.  Volhouden dat ‘oplossing’ niet mag, omdat het niet mag, was al te kras. Dus wat biedt TOT? Technische oplossingen voor de culturele sector. Voor deze keer dan.

Nieuwsgierig naar andere woorden die regelmatig misbruikt worden? Lees dan ook:

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.