Prompt! Zin om je pen te scherpen?

>> Deze blogpost is op de eerste plaats voor collega-tekstprofessionals: schrijvers, copywriters, redacteuren, communicatieadviseurs, vertalers, taaldocenten, schrijftrainers. Maar ook anderen die van taal houden zijn van harte uitgenodigd mee te doen!

We zijn allemaal ooit dit vak ingestapt omdat we van schrijven en taal hielden. Maar in de loop der tijd kan dat plezier wel eens uit zicht raken. Je móet vaak zo veel, en dan moet je ook nog met van alles rekening houden. Met je opdrachtgever, met je student, met je lezer, met Google. Met het doel, de boodschap. De grammatica en spelling!

Puur voor jezelf en voor de lol

Daarom bedacht ik dat het leuk zou zijn om elke week een speelse schrijfopdracht te doen. Die moet niet te lang duren, maar wel prikkelen en uitdagen om eens iets anders te schrijven dan informatieve, wervende of journalistieke teksten. Schrijven, puur voor jezelf en voor de lol. Of om weer inspiratie op te doen of je eigen schrijfstijl te verbeteren.

Duwtje

Ja, ik weet dat je online heel veel schrijfoefeningen kunt vinden, maar een duwtje in de rug heb ik wel nodig – en jij misschien ook. Anders komt het er niet van. Bovendien is het leuk om wat je dan schrijft te delen met anderen, te zien wat die ervan gemaakt hebben. Elkaar zo te inspireren en te vermaken.Logo Prompt!

Prompt

Omdat zoiets er nog niet is – voor zover ik weet, bedacht ik vervolgens dat ik het zelf inspirerend en spannend zou vinden een dergelijke service op te zetten. Iets speciaal voor professionele taalgebruikers. Een naam heb ik al (dank je wel, Michiel): Prompt! Prachtig woord dat te weinig gebruikt wordt.

Wil je wat voor me doen?

Ik ben heel benieuwd wie dit een goed idee zou vinden. Zou je daarom mijn korte vragenlijst op Surveymonkey hierover willen invullen? Het kost je een minuutje, hooguit. Delen met collega’s stel ik enorm op prijs. En natuurlijk houd ik je op de hoogte zodra we van start gaan.

Naar de vragenlijst over Prompt!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.