Presenteer jezelf op LinkedIn

View Carola Janssen's profile on LinkedIn Toen ik een paar jaar geleden een profiel aanmaakte op LinkedIn, was het één van de vele zakelijke online netwerken. Ecademy leek veelbelovend. Xing (toen nog OpenBC) was behoorlijk groot. Maar LinkedIn heeft het gewonnen. Door een geweldig gratis aanbod en steeds uitbreidende functionaliteit stromen steeds meer professionals toe. Je kunt je blog linken, je kunt groepen maken en volgen, je kunt je adresboek importeren… Allemaal fijn.

Updates

En wat inmiddels de grootste kracht is: iedereen zit erop. Als ik naar een netwerkbijeenkomst geweest ben, is dat wat ik doe: snel mensen toevoegen bij LinkedIn. Elke dag check ik de homepage welke updates mijn contacten hebben geplaatst. Als ik blog, verschijnen die berichten automatisch in mijn profiel. Ik plaats ze ook nog een keer handmatig in een groep waar ze ter zake doen.

Omzet

En nu? Dit jaar komt een geschatte 30 procent van de omzet van Kiezel Communicatie via LinkedIn. Mensen weten ons te vinden door LinkedIn, ze lezen ons blog en struinen de rest van de site af, ze komen met ons in aanraking via groepen en updates. Alle kennis die we de afgelopen jaren opdeden, geven we nu door in workshops. Elke maand één, gewoon lekker een avondje bij ons op kantoor. De eerste zit al vol, de tweede is op dinsdagavond 18 mei.

Waardebepaling achteraf

Er zijn veel LinkedIn-workshops natuurlijk. Bij ons ligt de nadruk op hoe je een goed en wervend profiel schrijft. Natuurlijk leggen we ook veel uit over de verschillende functionaliteiten en mogelijkheden. Aan het eind van de avond ben je goed op weg. En wat ik zelf heel leuk vind: je bepaalt zelf hoe veel geld je ervoor over hebt – waardebepaling achteraf. Schrijf je nu in voor 18 mei!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *