Meekijken vanaf mijn schouder

“Cut the crap! Deze uitspraak van Carola Janssen kregen mijn dertien medecursisten en ik ’s middags regelmatig te horen.Vol enthousiasme bracht zij over dat je de lezer moet geven wat hij wil, en wel meteen. Haar manier van presenteren zorgde ervoor dat ik geen last kreeg van een lunchdip. Ik kreeg de kans niet.

Ik heb Carola leren kennen tijdens een workshop Webschrijven en seo, waarin zij het onderdeel webschrijven voor haar rekening nam. Waar ik het meest aan gehad heb, zijn de (nogal dringende) aansporingen om het doel van je website goed voor ogen te houden en wel bij elke pagina die je schrijft. Dat was voor mij confronterend en inspirerend. Bij het schrijven van de eerstvolgende blogpost na de workshop, hoorde ik af en toe stemmen (cut the crap!) en keek er soms iets mee naar het beeldscherm vanaf mijn schouder. De tekst is er volgens mij beter van geworden, dus ik ga het geleerde nog vaak toepassen.

Daarom wil ik Carola en de andere trainers bedanken voor deze workshop. De duidelijke uitleg in een goede, uitdagende sfeer helpt mij in ieder geval verder.”