Om een legging ga je toch niet weg?

Leggings zijn lelijke dingen, dat geef ik toe. Maar om daar als gemaal nou je eega voor te verlaten? En wie gaat daar dan weer een groot bord van maken en op de weg plaatsen?

cover Weg om legging

Mam, waarom zit je te lachen? Mam heeft gisteren een boek gekregen voor haar verjaardag. Over onjuist spatiegebruik. Ik schreef er al eerder over. Zelfbenoemd spatiegoeroe René Dings strijdt op zijn Platform Onjuist Spatiegebruik al vijf jaar tegen spatiesukkels die geen idee hebben van de aaneenschrijfregels en hij vond het tijd worden voor een boek. Het is vers van de pers en luchtig leesvoer.

Zelf ben ik een spatiemeester, zo blijkt uit de online test (met dank aan collega @ElsBrouwer) Ik weet hoe het moet. Maar wat het boek grappig maakt zijn niet de spaties zelf, maar de verhalen die Dings er meteen bij serveert ter verklaring van die spaties. Zoals bij wegomlegging waar ik de foute spaties wel zag, maar niet direct de associatie legde met een legging en een scheiding. Dat maakt het boekje erg de moeite waard. De verleiding is groot lekker te gaan citeren. Maar koop het zelf maar. Let op: het maakt wel dat je hardop zit te lachen, terwijl je zoon niet-begrijpend zijn wenkbrauwen optrekt.

Doe de test en vertel me of jij ook de spatie meester bent.

2 antwoorden
 1. Maria Neele
  Maria Neele zegt:

  Je verdient wat mij betreft zelfs de titel ‘Dubbele spatiemeester’;-)

  Beantwoorden
 2. Carola Janssen
  Carola Janssen zegt:

  Of ben ik de dubbelespatiemeester? Waarmee ik dan misschien toch weer de dubbele spatiemeester ben. Mmm, toch maar eens aan Dings voorleggen.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.