Nieuws op je site helpt!

Geregeld vers nieuws op een pagina verbetert de vindbaarheid van je site. Google waardeert updates door die pagina een hogere pagerank te geven. Klanten waarderen nieuws net zo goed en klikken vaker door naar de rest van je site. Dit verhaal vertellen SEO-specialisten al langer, maar is het ook waar?

Nieuwsfragmenten
Het onvolprezen Smart Bearblog wees me op een experiment van PR Engines. Deze Amerikaanse internetmarketeer levert nieuwsblokjes voor op homepages met relevante, door mensenhand gekozen nieuwsfragmenten. De verkoop liep echter lastig. Prospects wilden hard bewijs voor hun stelling dat je met zo’n nieuwsblok beter scoort bij Google én meer verkoopt.

Wisselende content
In het experiment maakte het bedrijf twee websites van één enkele pagina aan. Onderwerp: hoe maak je tortilla’s? De ene site was statisch, de ander kreeg een nieuwsblokje om zo wisselende content te creëren. Verder waren ze hetzelfde: evenveel plaatjes en tekst, hetzelfde aantal keywords en backlinks, eenzelfde soort domeinnaam enzovoort.

Meer bezoekers
Na twee maanden bleek de pagina met steeds nieuwe content 12 punten hoger te scoren in pagerank (wat een hele pagina scheelt binnen de zoekresultaten van Google) én waren er 122 procent meer unieke bezoekers. Het rapport (als pdf) vind je hier.

Nieuws werkt

Nieuws op je site helpt

Nu dus empirisch onderbouwd: zorg voor nieuws. Dat hoef je niet zelf te doen, wij nemen je het werk graag uit handen met onze blogservice :-).

Zelf een goede blogger worden? Kijk ook eens op:

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.