Linke soep… lekker!

LinkedIn: tien tipsEr werd wat afgelinkt, gisterenavond op onze kantooretage. Met elf deelnemers aan de nieuwe workshop LinkedIn – de een ervaren, de ander newbie – was het workshoplokaal druk bezet. Laptops aansluiten, het netwerk op, profielen stap voor stap aan een kritisch onderzoek onderwerpen.

Natuurlijk is LinkedIn hét netwerk waarmee je opdrachten kan binnenhalen of ander werk vindt. Maar het is veel meer dan je cv op internet. Je blijft in contact. Het is een middel om jezelf te profileren in je netwerk: je laat jezelf zien. Persoonlijk én professioneel.

Opvallen, onderscheiden

Profileren doe je met een reden. Je wilt opvallen, je onderscheiden van anderen. Je wilt gekozen worden vanwege je kwaliteiten. Dan zul je duidelijk moeten maken waarom. Iets vertellen over je sterke kanten en de resultaten die je daarmee boekt. Dat ligt niet direct in de Nederlandse volksaard: die gaat meer over ‘doe maar gewoon’.

Headline

De eerste opdracht was daarom meteen een van de moeilijkste: schrijf een resultaatgerichte, aansprekende professional headline waarmee je jezelf onderscheidt. Die headline is een uiterst belangrijk stukje tekst bij je foto. Dat stukje tekst verschijnt overal waar je je in LinkedIn laat zien. In groepen, bij je berichten aan je contacten, bij je updates. Bij veel mensen staat er jammer genoeg alleen iets nietszeggends als owner, founder of consultant.

Kiezel-linkers

Dan liever een bezielde praktijkopleider of een schrijver van levende en werkende teksten. Dat vertelt tenminste een verhaal. Aan het einde van de avond was iedereen het er wel over eens dat het allemaal niet in één keer af is. Lid worden van groepen, daaraan meedoen, contacten verzamelen, persoonlijke uitnodigingen schrijven, kortom, in contact blijven. Veel werk! In contact blijven met elkaar kan in elk geval, want we hebben ter plaatse een nieuwe groep in het leven geroepen: de Kiezel-linkers.

Interessant voor iedereen die bij ons een workshop LinkedIn doet. Wil jij ook meer halen uit LinkedIn? In mei en juni geven we weer zo’n workshop. Geen linke soep, maar een kans om je netwerk gewoon slimmer te gebruiken.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.