Kijk wat ik kan – vaardigheden op Linkedin

Mooi gastblog gepubliceerd waar je trots op bent? Spreek je meer dan een beetje Russisch? Getuigschrift als eersteklas paardenfluisteraar? Sinds kort kun je het vermelden op je LinkedIn-profiel. Er zijn verschillende nieuwe secties om toe te voegen aan je profiel. Talen, Patenten, Publicaties, Certificaten om er een paar te noemen. Ga naar Edit profile en klik op Add sections. Makkelijk zat.

Kabels checken

Wat kan jij?

Skill Will

Veruit de belangrijkste is in mijn ogen wel Skills (vaardigheden). Kies uit de suggesties of voeg zelf vaardigheden toe. Geef aan in welke mate je de vaardigheid beheerst, van Beginner tot Expert, en daarnaast het aantal jaren ervaring dat je in die bepaalde vaardigheid hebt.

Expert of niet?

Natuurlijk profileer je je vooral met de vaardigheden die je op expert-niveau beheerst. Maar het heeft zeker ook zin om vaardigheden te noemen waar je niet top in bent. Het is bijvoorbeeld handig om te laten zien of je als webdesigner verstand hebt van fotografie, als copywriter van marketing, als architect van subsidie aanvragen. Daar hoef je niet meteen expert in te zijn. Maar let op: een eindeloze rij vaardigheden komt al snel ongeloofwaardig over.

Scrollduimpje

En sowieso: beperk je. LinkedIn heeft (nog) niet de mogelijkheid om secties in te klappen. Hoe meer je op je profiel zet, hoe langer die wordt. En mensen moeten wel heel geïnteresseerd in je zijn voor ze hun toch al zo overbelaste scrollduimpje voor je inzetten. Kies dus zorgvuldig de secties die relevant zijn voor je profiel en kies alleen die vaardigheden (of talen, diploma’s, patenten, publicaties) die je profiel body geven.

En jij?

Heb jij al vaardigheden op je profiel gezet? Welke wel, welke niet?

Klanten krijgen via LinkedIn? Schrijf je in voor de workshop ‘Krijg klanten met LinkedIn’.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.