Hebbeding? Eerst die killer app erop!

Hebbeding of niet?

Fijne nieuwe glimmende gadgets met zo’n glanzend appeltje als logo, ik kan er geen genoeg van krijgen. En ik ben niet de enige. Laatst hadden we een vergadering met acht mensen, van wie er zeven een iPhone op tafel legden. De achtste wil er eigenlijk ook een, en kan bijna niet wachten tot haar abonnement afloopt.

Maar goed, we hadden het over mijn persoonlijke trek in Mac. iMac, iBook, iPhone, iPod, ik wil ze allemaal. Hebberig zag ik dan ook uit naar de nieuwste Apple-baby, die eind januari onder luid gejuich van veel applefans (en synchrone schimscheuten uit het andere kamp, de applecynici) de wereld in werd geduwd. De iPad, hmmm. Ziet er weer goed uit en kan natuurlijk allerlei stoers en moois. Maar mijn hebberigheid slonk al na een dag. Wat moet ik ermee? Wil ik ‘m straks wel, als-ie eenmaal in de winkel ligt?

Waarom die twijfel? Ik begreep mezelf nadat ik een blogpost van Seth Godin had gelezen, waarin hij precies uit de doeken doet wat de iPad nodig heeft om het succes van de iPhone te evenaren. Hij noemt het de killer app. De pc (kostte toen nog minstens 10.000 gulden!) werd een wereldwijd succes door Lotus 1-2-3, zegt Seth, en iTunes was de killer app van de iPod. Voor de iPad heeft Godin een presentatie-tool in gedachten die zo geweldig is dat velen bereid zullen zijn om 500 dollar op tafel te leggen (ik vrees overigens dat het ding hier een stuk duurder gaat worden).

Wat Seth wil, is een non-lineair presentatieprogramma waarmee je in real time kunt spelen, waarin je webpagina’s en andere programma’s kunt opnemen en waarin je tijdens de presentatie kunt schrijven of tekenen. Ik ben er voor. Wat Godin niet noemt is dat er al een poosje een nieuw non-lineair presentatieprogramma bestaat: Prezi. Nog zonder de dynamische features uit het verlanglijstje van Godin, maar je kunt er willekeurig mee door je presentatie. We schreven er al eerder lovend over: de lineaire presentatie heeft zijn langste tijd gehad. Nu nog die andere kenmerken erin bouwen en de app geschikt maken voor de iPad. Dan ga ik er ook een kopen. Denk ik.

4 antwoorden
 1. Patrice
  Patrice zegt:

  Ik ben zelf geen fan van Iphone, Ipad, Apple vooral voornamelijk omdat alles gesloten is. Geef mij maar een open platform als Android.

  Nog meer onderbouwing:

  De iPad kan niet multitasken
  De iPad heeft geen webcam, oftewel videochatten of skypen zit er niet in
  Touch toetsenbord is hopeloos om op te typen
  De iPad heeft geen HDMI aansluiting waardoor je films niet makkelijk op je TV kunt bekijken
  De iPad heeft geen HD verhouding van het scherm
  De iPad maakt gebruik van het onbekende microsim
  De iPad heeft geen flash waardoor veel sites niet zullen werken
  De iPad heeft geen OLED scherm
  De iPad heeft geen USB
  GPS alleen bij 3G iPads
  iWork kost maar liefst 30 dollar extra
  De iPad heeft geen SD kaartlezer
  De iPad heeft beperkte opslagruimte van maximaal 64GB
  De iPad ondersteunt geen Microsoft Exchange
  Je hebt een grote lelijke adapter nodig om een camera via USB aan te sluiten
  Geen verwisselbare accu

  Beantwoorden
 2. Carola Janssen
  Carola Janssen zegt:

  Hahaha, Patrice, dank voor de munitie. Ik wil ook liever de Nexus hoor, wat Maria hierboven ook schrijft over die achtste vergaderaar zonder iPhone 🙂

  Beantwoorden
 3. Maria Neele
  Maria Neele zegt:

  Tja, Patrice, ik zei toch al, ik twijfel. En ik heb ze gezien, al die grappige iPad-kiezelvergelijkingen: bijvoorbeeld http://tinyurl.com/yad6cat. Ik ben het met je eens, er is van alles aan te merken op dit fraaie gadget. Hoe dan ook, ik denk dat Seth Godin een punt heeft met zijn killer app. Als dit apparaat iets kan waar veel mensen het nut van inzien, zijn alle nadelen ondergeschikt. Dan is-ie zijn geld ineens dubbel en dwars waard. Voor nu geldt: even afwachten wat er verder nog kan…

  Beantwoorden
 4. Carola Janssen
  Carola Janssen zegt:

  Goed verhaal over waarom geen iPad, weer om andere redenen dan Godin of Patrice: [url]http://www.boingboing.net/2010/04/02/why-i-wont-buy-an-ipad-and-think-you-shouldnt-either.html[/url]

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.