Grafisch associëren

Vanochtend hadden we een brainstormsessie met een klant. Hij wilde een nieuwe pay-off voor zijn bedrijf. Na een tijdje los associëren op de kernbegrippen van zijn onderneming, liepen we een beetje vast. Er stonden veel termen op onze flip-over, maar er was nog niets uitgerold waarvan we in de ja-stand gingen. Tijd voor zwaardere hulpmiddelen.

Synoniemen.net is een geweldige tool om nieuwe invalshoeken te vinden. Als je een woord invoert, krijg je letterlijk het web aan associaties te zien rond zo’n woord. In groen de synoniemen, in paarsblauw de overige woorden.

Je kunt elk woord eenvoudig dichterbij halen, inzoomen of centreren. Bovendien kun je elk woord aanklikken, wat dat woord tot centrum van een nieuw web maakt. Tot mijn spijt klinkt deze beschrijving lastiger dan de praktijk in werkelijkheid is. De applicatie werkt intuïtief en nodigt uit tot klikken, zoomen en scrollen.

En die nieuwe pay-off? Die hebben we gevonden. Ik mag ‘m alleen nog niet verklappen.Inspiratie nodig? Bekijk ook deze blogs eens:

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.