Dat woord is van mij!

Certificaat woord kiezelTot 21 oktober 2014 staat het woord kiezel op naam van Kiezel Communicatie. Dat hebben we voor € 5 laten vastleggen door het International Institute for the Registration of Words (NRW). In een klein kokertje kwam het officiële document (nog eens € 5) van de week binnen en het certificaat hangt nu bij ons aan het prikbord.

Waarom wij kiezel claimden? Natuurlijk omdat we zo heten, maar vooral ook omdat het zo’n mooi woord is, want daarvoor is de site:

“Ons instituut wil iedereen verbinden aan zijn favoriete woord. Dat kan een woord zijn dat bijvoorbeeld uw kijk op het leven samenvat. Het kan ook een woord zijn waarvan u blij of gelukkig wordt, of een woord dat u karakteriseert in een van de rollen die u in het leven vervult.”

Je kunt een woord dus claimen. Bestaand of zelfverzonnen en al dan niet met motivatie. Die motivatie is dan weer terug te lezen op de site: ‘cadeau voor mijn broer’, ‘dit was wat mijn dochter zei’, ‘zo heet ik’. Tegen betaling kun je het woord op een certificaat laten zetten – dat deden wij – of, nog luxer, in een doosje thuis laten bezorgen. Handgeschreven – dat dan weer wel.

Het lijkt een gouden idee: iets verkopen dat van niemand is. Ook al gaat er anderhalve euro van elke registratie naar een goed doel, zó word je slapend rijk, leek me. Initiatiefnemer Jan Beesems: “Voorlopig sta ik nog vet in de rode cijfers. Mijn primaire drijfveer is toch mijn liefde voor taal.”

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *