Apple houdt mij niet bij

wenkbrauw-groot

Moederdag. Fijn excuus voor gadgetfreaks such as me om jezelf te trakteren op iets wat je niet nodig hebt.

Moederdag is ook een fijn excuus voor marketeers om wanstaltige direct mails te schrijven, weten we al langer. En het blijkt bovendien een fijn excuus voor multinationals om die snel door Google Translate te halen (al hebben sommige multinationals dat moederdagexcuus helemaal niet nodig).

Dit jaar is het Apple die ons de wenkbrauwen doet fronsen. (Tekst loopt door onder de afbeelding)

Eindelijk, iets dat haar kan bijhouden

 

De doelgroep van deze reclame voor übergadget  Apple Watch moeten de partners van de moeders zijn, gezien de leeftijd van het model. Haar kinderen kunnen niet ouder dan 2,5 zijn. Ik ben niet de partner van een moeder, maar de mail zat in mijn mailbox, dus ik voel mij volledig gerechtigd mij flink op te winden (over een horloge nota bene).

Eindelijk, iets dat haar bij kan houden.

Hoe anglicitisch wil je het hebben? Die komma na eindelijk! Dat doen wij niet zo. Maar weet Apple/Google veel. Iets dat haar bij kan houden? Inderdaad de vertaling van something that can keep up with her, maar dan met een volledig andere lading.

Met Apple Watch kan je moeder altijd verbonden blijven…

Verbonden met wat? En dan dat paternalistiche: ‘zien of ze wel genoeg beweging krijgt’. Ik bepaal zelf wel of ik genoeg beweging krijg, alsjeblieft-dankjewel.

Hoe háált Apple het in zijn kale krooshoofd om niet een vertaler aan het werk te zetten? Hoe denken ze mij (of mijn partner) met dit soort gebrabbel honderden euro’s afhandig te maken? Hoe durven ze hun eigen naam zo te grabbel te gooien?

Maria kreeg overigens de Engelse versie in haar mail. Daar zou me niet zo veel aan opgevallen zijn. De zeven verschillen in de Engelse en Nederlandse onderwerpregel zijn een eigen beschouwing waard. In het Engels word je aangespoord een feestje te vieren, in het Nederlands wordt je schuldgevoel aangewakkerd door er niet al te subtiel in te roeren met het woordje ’toch’ .

Stelletje sukkels, bij Apple. Ik koop wel een smartwatch van Polar.

Lazy Apple mailing

 

 

1 antwoord

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.