10 minuten schrijven

Write for Ten - write for 10 minutes about anything Bloggen. Beginnen is nooit zo’n punt, de pijn zit in het volhouden. Waar haal je elke dag inspiratie vandaan om te schrijven? Waar moet je in godsnaam over schrijven? Op inspiratie kun je lang wachten. En ja, dan komt er soms een idee uit de lucht vallen. Het valt je in en je kunt weer schrijven. Maar nog veel vaker wacht je tot je een ons weegt. Of gewichtloos in slaap valt.

Effectiever is het om inspiratie af te dwingen. Schrijven omdat het moet is veel makkelijker. Echt waar. Ga zitten en dwing jezelf om woorden op het virtuele papier te zetten. Geen gezucht, niet vloeken, gewoon schrijven. En dat elke dag weer. Op een gegeven moment kost schrijven niet meer moeite dan in- en uitademen.

Write for Ten helpt een handje. Als je inlogt krijg je een schermpje om te schrijven. Een timer houdt bij hoe lang je bezig bent. Na tien minuten kun je niet langer schrijven en kun je je maaksel publiceren. Omdat je maar tien minuten mag schrijven ben je verlost van de angst dat het af moet zijn, perfect moet zijn. 

Wat doe jij om jezelf aan het schrijven te krijgen?

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Meepraten?
We horen graag wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.